16 eilanden 1001 smaken


Festival du crabe Andros

De zestien eilanden, die samen de archipel van de Bahama’s vormen, worden alom geprezen voor hun authentieke gastronomie en de typische festivals die daaromheen worden geconcipieerd. Muzikaal en feestelijk omkaderd zorgen zij ervoor dat de 1001 smaken van de Bahama’s je papillen meer dan ooit prikkelen.

Ananas

Nog tot 2 juni heeft in Eleuthera het Festival van de Ananas plaats. Eleuthera was immers het eerste eiland in de Bahama’s dat startte me de ananasteelt. Tijdens het festival worden er verschillende workshops georganiseerd en zijn er culinair gericht wedstrijden waarin de ananas prominent aanwezig is.

Krab

Tijdens de zomermaanden veroveren de landkrabben het eiland Andros en trekken zij bij het invallen van de avond de straat op, op weg naar zee. Die uittocht inspireerde Andros tot het opzetten van een Festival van de Krab, dit jaar van 7 tot en met 10 juni. Bezoekers kunnen zowel de krabben begeleiden tijdens hun trektocht als deelnemen aan verschillende culinaire concours en cultureel getinte spektakels op het ritme van Rake n’ Scrape.

Rhum

Het Rhumfestival in Nassau mag je zeker niet vergeten en is misschien een ideale aanleiding om je vakantie erheen te plannen voor februari van volgend jaar.

Rondreis

Tru Bahamian Food Tours programmeert elke zondag een gastronomische excursie vanuit Nassau onder het thema ‘Savor old Nassau Dining Stroll’. Tijdens deze sneukeltocht, tussen 11.30u en 13.30u., trekt men door de oude stad en geniet men onderweg van drie specialiteiten uit de Bahama’s en proeft men ook drie typische cocktails of wijnen.

 

Eleuthera Bahamas

Ananas festival Bahamas

 

Info en foto’s : Ministry of Tourism – Bahamas

Laat een opmerking achterwege.

Pour connaître et exercer vos droits, notamment de retrait de votre consentement à l’utilisation des données collectées par ce formulaire, veuillez consulter notre politique de confidentialité.