Donegal : authentiek en indrukwekkend


Donegal à découvrir 2

Indrukwekkende, fascinerende landschappen en een levendige authentieke Ierse cultuur kenmerken Donegal, dat door National Geographic in 2017 werd uitgeroepen tot de ‘coolste’ plaats op aarde’.

Maar liefst 13 stranden genieten BLUE FLAG status, je kunt er het noorderlicht aanschouwen en volop genieten van heerlijke Ierse muziek tijdens één van de vele festivals.

Donegal bevindt zich in het noordwesten van Ierland en is met zijn 4.900 km2 één van de grootste graafschappen van het eiland. In een regio die een stuk groter is dan de provincie Luik wonen amper 160.000 mensen. Ter vergelijking, in Luik wonen circa 1.1 miljoen mensen!

Genoeg ruimte voor de bezoeker om een ongerept deel van Ierland te ontdekken.

Top Bezienswaardigheden in Donegal

Wild Atlantic Way
Uiteraard, Donegal ligt op het puntje van de Wild Atlantic Way, de langste themaroute langsheen een kustlijn wereldwijd. Wie erin geïnteresseerd is om deze ultieme road trip te maken (link to the road trips article here) vindt in Donegal een ideale startplaats.

Fanad Head Lighthouse
Het romantische Fanad Head is gelegen op het puntje van het schiereiland Fanad en staat bekend om zijn iconische vuurtoren en zijn prachtige stranden. Wie de streek verkent, kan tijdens een wandeling genieten van de ruige kustlijn en zelfs zeehonden en walvissen waarnemen.

Slieve League Mountain
De kliffen langsheen Slieve League behoren tot de hoogste in Europa. Vanaf het hoogste punt van de kliffen tot aan de onstuimige Atlantische Oceaan is het bijna 609m. Voor of na een individuele of begeleide wandeling kunnen bezoekers terecht in het Slieve League Cliffs Centre voor informatie over de natuur in de omgeving, de lokale geschiedenis en cultuur.

Grianán of Aileach
Dit is waarschijnlijk het bekendste monument in Donegal. Het is gelegen in Inishowen, op een heuveltop 250m boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf het stenen fort van Aileach is adembenemend zoals het uitkijkt over het glinsterende water van Lough Foyle en de glaciale fjord Lough Swilly.

 

Donegal à découvrur

 

Info en foto’s : Tourism Ireland

Laat een opmerking achterwege.

Pour connaître et exercer vos droits, notamment de retrait de votre consentement à l’utilisation des données collectées par ce formulaire, veuillez consulter notre politique de confidentialité.