De mytische Ruta 40


Ruta 40 Gigatour

Een nieuwe rondreis in Argentinië langsheen de mythische Ruta 40

De befaamde Route 66 in de Verenigde Staten is je zeker niet onbekend, maar wist je dat Argentinië een al even mythische route heeft: Ruta 40, ook wel bekend als de Pan-Amerikaanse weg.

Het Zuid-Amerikaanse broertje van Route 66 brengt je langsheen heel wat prachtige landschappen en vergezichten die het land rijk is. Maar in tegenstelling tot de motards en bikers in de States, vind je op Ruta 40 voornamelijk 4×4’s. Trek zelf uit op ontdekking met ‘Ruta 40 – Argentina Roadtrip’, een 16-daagse rondreis (13 nachten) samengesteld door onze partner Sudamerica Tours, de à la carte reisspecialist voor Latijns-Amerika. We geven je hieronder alvast een voorsmaakje.

Tijdens deze rondreis ontdek je, geheel op je eigen tempo, enkele prachtige stukken van deze 5.000 kilometer lange snelweg. Denk niet meteen aan twee weken zwarte asfalt en gele wegmarkeringen, maar eerder aan prachtige landschappen die een postkaart waardig zijn. Na een tweedaagse verkenning van Buenos Aires, een ontzettend charmante stad en geboorteplaats van de Argentijnse tango, duik je meteen in het roadtrip avontuur. De reis neemt je mee langsheen meren, statige vulkanen, steppes en zelfs de gletsjers van Patagonië.

Tegen het einde van deze tour zijn de Río de La Plata, de zuiderlijke landen, de pampas van Patagonië en het Andesgebergte allemaal vastgelegd op het geheugenkaartje van je fototoestel, selfie inclusief.

Als kers op de taart mag je het fascinerende spektakel van Perito Moreno aanschouwen aan het Argentinomeer. Deze gletsjer is uniek in zijn soort. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder op. Het resultaat? Krakende en schuivende ijsblokken die met veel lawaai en gedonder het meer instorten. Heb je honger naar meer? Op het einde van deze rondreis kun je je reis uitbreiden met een verlenging in Ushuaia, het stadje op rand van de wereld langs de oevers van het Beaglekanaal.

Deze rondreis is het hele jaar door beschikbaar met gegarandeerd vertrek vanaf twee reizigers.

Prijzen vanaf 4475 euro p.p.

Un nouveau circuit en Argentine

Un nouveau circuit en Argentine

 

Ruta 40 Gigatour

Circuit de 16 jours/13 nuits en voiture de location sillonnant la mythique Ruta 40

Laat een opmerking achterwege.

Pour connaître et exercer vos droits, notamment de retrait de votre consentement à l’utilisation des données collectées par ce formulaire, veuillez consulter notre politique de confidentialité.