We wandelen van A naar B op Cyprus


Chypre - promenades guidés

De toeristische dienst van Cyprus en de Cypriotische dienst Bosbeheer organiseren tussen 4 maart en 13 mei een wandelfestival. Begeleide wandeltochten van telkens een vijftal kilometers laten bezoekers kennis maken met de natuurpracht, vanaf de kustlijn en de pijnboombossen tot in het groene Troodosgebergte.

Cyprus is een paradijs voor elkeen die graag een stap in de natuur zet. Vanuit dat oogpunt organiseren de toeristische dienst van Cyprus en de Cypriotische dienst Bosbeheer tussen 4 maart en 13 mei een wandelfestival. Er werd gekozen voor het voorjaar omwille van de ontluikende natuur en de milde temperaturen die je volop toelaten om te genieten, te relaxen en te herbronnen.

In vijf regio’s worden begeleide wandelingen van hoogstens een vijftal kilometers georganiseerd die je laten kennis maken met de gevarieerde natuurpracht van het eiland. Langs nauwe kustpaden en archeologische sites, doorheen bossen en flanerend door bergdorpjes ontdek je de verscheidenheid aan fauna, flora en geografie. Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt tot 30 en men wordt telkens met de bus naar het vertrekpunt gebracht. Er zijn begeleide wandelingen in de Lemesos, Lefkosia, Pafos en Agia Napa regio en het Troodosgebergte. De Livadi trail in het Troodosgebergte is een anderhalf kilometer lang traject uitgestippeld voor rolstoelgebruikers.

Een overzicht van het programma kan via deze brochure geraadpleegd worden.

Laat een opmerking achterwege.

Pour connaître et exercer vos droits, notamment de retrait de votre consentement à l’utilisation des données collectées par ce formulaire, veuillez consulter notre politique de confidentialité.