De C van Caraïben en van Curaçao


Vacances de rêve : Curaçao

Curaçao is bij uitstek dé plek waar dromen werkelijkheid worden, waar niets moet en alles mag.

Waar je het ultieme gevoel van vrijheid beleeft, met een breed gamma aan mogelijkheden.

Op Curaçao kan je cultuur opsnuiven, de natuur ingaan en bijzondere activiteiten beleven. Maar natuurlijk is er ook steeds een zeer aantrekkelijk alternatief: gewoon niets doen, relaxen bij een cocktail op één van de prachtige stranden (het woord “Bounty gevoel” lijkt wel uitgevonden voor Curaçao) of genieten van een heerlijke lunch of diner. Kortom: op Curaçao doe je gewoon waar je zin in hebt, elke vakantiedag opnieuw.

Er is de aantrekkingskracht van Willemstad. Het is een stad vol kleur en levenslust, die bestaat uit de wijken Punda (De Punt), Otrobanda (De andere kant), Pietermaai en Scharloo. Punda en Otrobanda worden verbonden door de Koningin Emmabrug, bijgenaamd de Pontjesbrug. Het is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld.  By the way, klinken die namen je enigszins bekend in de oren? Logisch, want Curaçao is onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden– de Nederlandse taal wordt vlot en algemeen gesproken op het eiland naast Papiamentu, Engels en Spaans.

Een tip voor een avontuurlijke uitstap: beklim de Christoffelberg vroeg in de ochtend, en kijk uit over het schitterende nationale Christoffelpark en een groot gedeelte van het eiland. In het westen is ook het Shete Boka National Park een bezoek meer dan waard.

Maar we geven het grif toe: het vergt enige wilskracht om je als vakantieganger los te rukken van de prachtige zandstranden met palmbomen met kokosnoten, de stralende zon, het kristalhelder water en het heerlijke passaat briesje. Het is een betoverend gevoel, dat je in de greep neemt zodra je voet op het eiland zet. Het is dan ook logisch dat het leven op Curaçao zich veelal afspeelt op en om het water. Met zijn meer dan 35 stranden, van kleine baaitjes tot parelwitte zandstranden is het “Bounty eiland gevoel” dan ook nooit ver weg. Snorkelen, duiken, zeilen, surfen – alle watersportmogelijkheden zijn top op Curaçao. Maar heerlijk, luilekker niets doen is uiteraard altijd een aantrekkelijke optie.

Info & photo : Curaçao Tourist Board Europe

Laat een opmerking achterwege.

Pour connaître et exercer vos droits, notamment de retrait de votre consentement à l’utilisation des données collectées par ce formulaire, veuillez consulter notre politique de confidentialité.